Välj en sida

När jag tittar tillbaks i min blogg hade jag en naiv förhoppning om att det hade vänt iom Aylan Kurdi, ni minns kanske den lilla pojken som drunknade och som hela världen sörjde.
Tyvärr verkar det som att detta bara var en parantes. Helt plötsligt vändes allt åt andra hållet och blev ännu värre än innan.
Personer står stolta och säger att de vill stänga våra gränser, att vi har gjort tillräckligt.
Politiker ursäktar sig med att andra länder nog kommer öppna sina gränser när vi stänger våra. Kanske var de också naiva och verkligen trodde på det.
Vi ser i hela Europa hur vi stänger in oss mer och mer och vi vill inte/vågar inte se konsekvenserna av det vi gör.
Konsekvenserna är inte att vi får det bättre. Konsekvenserna är att personer dör. Aylan Kurdi dog p.g.a. dig och mig. Inte p.g.a. vad andra länder valde att inte göra.
Vi är skyldiga till att barnen dör i andra länder, vi är skyldiga till att personer inte kan få ett liv i trygghet.

Men det händer inte bara borta i andra länder. Även här i Sverige händer det, Nazister demonstrerar på våra gator och slår ner invandrare.

På Facebook har jag valt att inte ta bort några p.g.a. deras politiska åsikter, men jag skäms över flera av de SD-sympatisörer som jag har på min sida.
”tro fan att bägaren blir fylld till sist, då slår folk tillbaka.” – bara för att citera en person av många.

Våld är aldrig ok oavsett vilken sida det är som utöver det. Mordet av en arbetare på ett boende för ensamkommande skall givetvis straffas, om asylsökande hotar personal skall dessa givetvis häktas och dömas.
Om personer slår ner invandrare eller försöker bränna ner flyktingboenden skall dessa givetvis också häktas och dömas.

Jag är antirasist,  det innebär inte att jag anser att någon skall få gå fri från lagen. Det handlar om att vi alla är lika inför lagen och det måste vi ta på allvar, oavsett om det är en invandrare eller en svensk, en man eller en kvinna.

Jag har nu ett tag försökt hålla en diskussion med några personer som hävdar att ett inbördeskrig är på gång. Att det är invandrare som själva tänder på sina förläggningar. Att stenkastningar i områden mot Eu-migranters bilar är av rivaliserande gäng.

När jag försöker ta upp en annan vinkel så är enda alternativet till bränderna att det skulle vara en buske som självantände…. (Ja, jag förstår att det är en pik mot att jag är kristen).

Det mest skrämmande är dock det som många verkar vara överens om av de som sympatiserar med SD
Det är flyktingarnas fel att vi har rasister på gatorna….

/Daniel

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail