Välj en sida

Jag har haft ett kors som jag älskat i flera år. Det är en text på baksidan av korset där det står.

Christ is counting on you.

När man tar emot korset så säger man And I’m counting on him.
Det här korset har jag burit under mina tröjor i många år. Det har hängt närmast hjärtat. Men nu i somras när jag var på semester så tappade jag det när jag badade i en sjö.
Jag försökte hitta det men det var borta.

När jag slutar min semester är det en enorm diskussion om #mittkors  jag tycker att båda sidorna har hanterat situationen dåligt.
Jag har de senaste åren inte burit mitt kors öppet. Jag har haft det för min relation med Jesus.
Det är för mig inte ett tecken för eller mot någon, det är ett tecken som visar på min tro och min relation. Precis som min vigselring visar att jag är gift så kan mitt kors visa att jag är kristen.

Innebär det att folk inte vetat om att jag är kristen när jag inte har ett synligt kors?
Givetvis är det inte så, de har upptäckt det genom våra diskussioner, genom saker jag gjort eller på andra sätt.

Innebär det att jag inte bryr mig om kristna som lider i andra länder?
Självklart bryr jag mig och jag har tidigare ändrat profilbild och annat för att visa mitt stöd både för kristna men också för andra grupper i samhället. Terrorism oavsett om den är riktad mot kristna, muslimer, hinduer, ateister eller någon annan är alltid fel och skall förkastas.

Att anklaga personer i Svenska kyrkan för att inte bry sig om utsatta kristna och inte vilja stå upp för dem visar bara på en okunskap om kyrkans enorma arbete. Läs gärna följande artikel.
http://www.dn.se/debatt/sa-arbetar-svenska-kyrkan-mot-forfoljelse-av-kristna/

Likadant är det givetvis fel att anklaga #mittkors för att bara vara mot islam. För visst finns det en bra grundtanke i att vilja stå upp för de som blir förtryckta.

Jag är övertygad om att samtliga debattörer är emot terrorism, militant islamism o.s.v. Jag tror inte att någon av grupperna är ute efter att göra något ont.
Båda sidorna har dock valt att demonisera den andra sidan och det har skapat ett problem för om jag väljer att inte gå med i #mittkors så blir jag för terrorism enligt vissa av #mittkors anhängarna.
Om jag istället väljer att gå med i #mittkors så blir jag islamfientligt enligt vissa som inte är med i gruppen.

Så hur skall man då göra.
Jag respekterar båda sidorna, jag har läst flertalet debattartiklar både för och emot och jag är imponerad av att Christer Sturmark väljer att gå med i gruppen för att stå upp mot terrorism.
Att man däremot inte släpper in Gunnar Sjöberg är enligt mig ett dåligt beslut om man vill kunna lösa konflikten som finns kring gruppen.

Mitt beslut kom dock efter diskussionen mellan Annika Borg och Göran Rosenberg.

Del 1, Del 2, Del 3

Jag har beslutat att fortsätta som innan.
Jag kommer inte ta på mig ett större kors som skall synas.
Jag kommer använda något av alla kors jag har hemma.
Jag kommer bära det nära hjärtat.
Jag kommer fortsätta att stå upp för alla som blir attackerade av terrorister oavsett vilken tro eller brist på tro de har.
Jag kommer fortsätta att tro på Jesus Kristus och gärna ta diskussioner med alla som vill diskutera det.

Mitt kors sitter nämligen inte i ett tecken som andra ser, det sitter i mitt hjärta. Där finns Jesus inristad och med det också min kärlek till mina medmänniskor.

Guds frid!

/Daniel

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail