Kan man gilla bibeln?

Job 19:25-27
Ef 2:1-6
Joh 20:1-10

 

Detta var under en påsknattsmässa. Det är en del Gospel Magic med men tror att ni ändå förstår poängen. Skall försöka få till en video med det här tricket. 

 

En av anledningarna till att jag gillar bibeln är de olika karaktärerna på lärjungarna. De fleseta lärjungarna var tonåringar runt 18 års åldern. Petrus och Johannes står båda ut lite i lärjungaskaran. Petrus är den äldre lärjungen man tror att han kan ha varit runt 25. Johannes är runt 13-14 år. Så när de får höra om den tomma graven så springer Johannes och Petrus direkt dit. Johannes som är yngre och har mer energi springer först och kommer fram till graven.

Han vågar inte gå in i graven utan han tittar bara in där och ser  att det är tomt i graven. Petrus som kommer efter är mer impulsiv och springer direkt in i graven och tittar. Först när Petrus gått in i graven så vågar Johannes följa efter. Det som är häftigt med det här är att den som först fick se den tomma graven och även först fick se den uppståndne Jesus var en kvinna. Jag är själv övertygad om att Maria från Magdala var en av Jesus lärjungar även om hon p.g.a. tidens språkbruk inte kunde kallas det. Gud väljer att låta ett antal kvinnor vara de första som får föra ut budskapet om hans uppståndelse.

Bibeln är en häftig bok. Det finns mycket mellan raderna om man bara läser den ordentligt. Det finns flera olika typer av biblar. * Kyrkans bibel*, * Slimlinebibeln*

Men jag har faktiskt min favoritbibel.

Den är svart utanpå och röd inuti. Det finns ett gäng biblar som har röd text för Jesusorden det är alltså en sådan bibel. Precis som med andra biblar så är det så att ju mer man läser den desto mer av de här sakerna mellan raderna upptäcker man. Och till slut så ser man att det kommer fler färger in i bibeln. Den svarta färgen står för oss som människor det onda som vi gör mot varandra. Det är därför Jesus dör på korset.

Den röda färgen står för Jesus blod som ger oss förlåtelsen så att vi kan bli helt rena och förlåtna.  Så våra misstag och saker vi gör fel kan vi gå till Gud med och få förlåtelse antingen i syndabekännelsen där vi blir renade. Men när vi ser oss och känner Guds kärlek till oss så kan vi också ta emot den i dopet. Det är en gåva från Gud till oss. Vi får i den här gudstjänsten påminna oss om dopets gåva till oss genom en dopförnyelseakt. När vi så blir förlåtna genom Guds kärlek och blir renade.

Tar det slut där? Nej det är precis som med lärjungarna. Det slutade inte med Jesus död på korset. Han uppstod och de växte. På samma sätt får vi som kristna växa i kärlek till Gud och till varandra. Så att vi kan visa på de vita bindlarna som ligger kvar i gravens mörker. Anledningen till att Gud själv dör för oss är för att han vill placera oss på första plats. Det är så Gud ser på oss. Ser vi på Gud på samma sätt? Tar vi emot gåvan att bli renade av honom. Läs gärna bibeln och läs gärna en med röd text.