Välj en sida

Den här helgen har varit oerhört intressant, det har varit en blandning av sorg och glädje i vartannat.

FREDAGEN:

Begravning: Jag började fredagen med att ha en begravning av en 17 åring som tragiskt gick bort i en bilolycka.
Kompisarna hade fått tag på Ken Ring och jag träffade honom och hans sångare på stationen, för att sedan gå iväg och äta sushi. Väldigt roliga diskussioner och en oerhört sympatiskt person.
Där stötte vi även på Lisa (Diakon i vårgårda) som kom och stöttade upp vid begravningen.

Till begravningen kom det ungefär 250 personer.
Ken Ring spelade ”Själen av en vän” och ”Du och Jag” båda låtarna länkade här.
Det blev en oerhört fin ceremoni med ett avsked som aldrig verkade ta slut.
Efter begravningen var det kaffe och smörgås i församlingshemmet. Det var flera av ungdomarna som där framförde hyllningslåtar till den avlidna killen.
Jag måste här ge en oerhört stor eloge till begravningsentreprenören, kantorn, solisten, vaktmästaren och lokalvårdaren för allting fungerade perfekt under den här begravningen.
Innan begravningen hade jag också skickat ut en bön om hjälp i förbön inför dagen. Jag fick flera svar och jag är övertygad om att ni som bad och Gud är anledningen till att allting flöt på så bra.

Ungdomspolis:När allt var slut i kyrkan så hade jag förmånen att få åka ut med ungdomspolisen i Alingsås. Vi var ute mellan 17-03 och besökte flera fritidsgårdar och andra ställen där ungdomar hänger i Alingsås. Kanske inte helt oväntat så hamnade jag på fritidsgårdarna främst i samtal med gamers, goth och cosplay folk. Även om jag givetvis också pratade med de andra ungdomarna också.
Att vara ute samma dag som begravningen visade sig också lyckat då jag även mötte flera av de ungdomarna som tidigare på dagen hade varit på begravningen.
Det hände mycket intressant under kvällen/natten och givetvis var det också många koppar kaffe inblandade.
Förhoppningen är att vårt samarbete skall kunna fortsätta och att jag kan åka med ut fler gånger framöver.


LÖRDAGEN:

Bio: Jag kom hem kl. 04:00 så  jag var inte uppe speciellt tidigt. Men vi hade bokat Suffragette  och tittade på den på Göta bion i Göteborg.
En gripande och bra film, klart sevärd, inte nödvändigtvis en biofilm. Men värd att se.SÖNDAGEN:

Gudstjänst: Gudstjänst i Ödenäs kyrka, med enkelt kyrkkaffe längst ner i kyrkan efteråt. Predikade om Elia men också om att Gud inte utsätter oss för prövningar vi inte klarar av.
Bra kantorer och bra vaktmästare samt tre kyrkvärdar (varav en barnkyrkvärd).

Dop:Efter Gudstjänsten var det så dags för dop av ett tvillingpar. Oerhört roligt. En jättelugn kille och en som skrek ganska mycket. Fick trolla lite extra under dopet för att de skulle kunna gå ut och byta på den skrikande killen.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail