Välj en sida

Jag diskuterar som ni säkert vet mycket på Facebook och tar ofta diskussioner om HBTQ, invandrare eller jämlikhetsfrågor.
Det sista har jag diskuterat mycket med personer som varit väldigt kritiska.

Efter en väldigt lång diskussion så fick jag det bästa berömmet hittills.

”Du Daniel Jansson tar ditt kall överdrivet, man kan inte vara godhjärtad mot alla…”

———————-
 Personen som skrev det har helt rätt. Man kan inte vara godhjärtad mot alla. Mänskligt sätt är det omöjligt och skulle ta för mycket energi från oss. Till och med Moder Theresa hade dåliga dagar. Även våra förebilder i bibeln hade kort temperament ibland. Luk.9:54-56
”Då sade hans lärjungar Jakob och Johannes: ”Herre, skall vi kalla ner eld från himlen som förgör dem?” Men han vände sig om och tillrättavisade dem, och de fortsatte till en annan by”
Det är också en viktig del i den texten förutom att lärjungarna blir arga, det är hur Jesus reagerar. Först tillrättavisar han dem men sedan går de till en annan by.
Kanske kan det vara så att det är något att tänka på. Istället för att bli upprörd och skälla ut personen så kanske det handlar om att slå dammet av sandalerna och gå vidare?
Att försöka visa respekt för alla tror jag att vi vinner mer på än att försöka attackera och förhindra människor.
Jag försöker att se Jesus i min nästa oavsett vem detta är. Jag får erkänna att jag har lättare att se Jesus i HBTQ-folk, flyktingar, förtryckta personer än jag har att se det i homofober, främlingsfientliga och förtryckare.
Men till och med där bör vi försöka se Jesus och kanske också se om vi genom att se Jesus hos dem kanske kan få dem att bli mer lika Jesus.
WWJD är en gammal klassisk variant. Men kanske skall vi också tänka inte bara på vad Jesus skulle göra utan vad vi skulle göra om det var Jesus som var framför oss.
Om Jesus kom som flykting från Afghanistan hur skulle vi ta emot honom? Skulle han få komma in utan pass och papper?
Guds frid!
/Daniel
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail