Välj en sida

Bloggen nedan är ett svar på Gomérs debattartikel i Dagen. Ni hittar den här.

Det är skrämmande hur kallt Sverige har blivit.

Vem hade när vi såg bilderna på de rumänska barnhemsbarnen 1989 kunnat tro att det idag skulle finnas personer som struntar i att barn dör runtomkring i världen.

Vem hade kunnat tro att när vi såg de svältande barnen i Afrika att det idag finns folk som tycker att det är viktigare att vi har lingonsylt till de äldre än att folk får mat för dagen?

När jag läser Gomérs debattartikel blir jag ledsen och upprörd.

Vi kan börja med hennes fråga:

Ändå beskylls jag för att vara kärlekslös mot mina minsta. Vem är då mina minsta, som kristen och som politiker?  

Som kristen och som människa, (jag tänker inte hävda att politiker är något annat än människor), så är alla personer som behöver ens hjälp ens minsta. Man kan inte avgöra att en viss person för att den har rätt hudfärg, rätt tro, rätt kulturell bakgrund skulle vara mer rätt att hjälpa än någon annan. Jesus säger inte att vi skall hjälpa vår nästa om personen är svensk, kristen och medelklass. Utan han säger att vi skall hjälpa vår nästa.

Politik är lätt förklarat, spenderas pengar på något så måste det tas från något annat. Om det inte tillförs mera, alltså högre skatter. Mycket högre! 

Jag är inte politiker men visst kan jag också förstå den här logiken. Det kan krävas högre skatter, det kan också krävas att man gör om i budgeten och ser var man kan skära ner. För mig har jag inga problem med högre skatter, även om jag inte är glad när jag betalar skatt, så vet jag att de går till något bra så klagar jag inte heller.

Dessutom utebliven sylt på pannkakorna. Det kan inte anses rimligt!

Nej, valet mellan livet på en person och sylt på pannkakorna är inte rimligt, jag håller helt med henne.
En människas liv < Sylt på pannkakor ?

En ansvarsfull flyktingpolitik innebär att ännu fler människor hjälps på plats, i deras närområde. Resurser sätts in mot de hot som får människor att fly och de som tar sig hit kan få tillfälliga uppehållstillstånd så att de en dag kan åka tillbaka och vara behjälpliga med att bygga upp sitt hemland, när kriget är över.

En person som riskerar att bli skjuten, våldtagen, misshandlad vill nog inte bli hjälpt i sitt närområde. Hade det gällt mig eller de jag älskade så hade jag flytt så långt bort som möjligt. Jag tror att det gäller de flesta i Sverige om vi haft en liknande situation. 

Ingen som undrar varför de inte flyr till närliggande rika arabländer? 

Det här förvånar mig inte, som väldigt många Sverigedemokrater så har hon inte läst på siffror.
DN 2015

Ser vi till antal flyktingar per capita ligger Libanon, Jordanien och Tchad i topp. I Libanon är i dag fler än var fjärde invånare flykting. Av europeiska länder tar Malta emot dubbelt så många som Sverige, som med 12 flyktingar per 1 000 invånare ligger i nivå med Montenegro och Turkiet, och drygt tre gånger färre än Tchad.

De flesta flyktingar flyr till närliggande länder och inte till Sverige eller EU.

Inte ens Jesus räddade alla. Endast en av de två rövarna fick följa med in i himmelriket. 

Jag vet inte vilken tro hon har, men här handlar det om valet rövaren gör. Om den andra rövaren också hade omvänt sig hade även han kommit till himlen. Så vi kan fråga flyktingarna. ”Vill du komma till Sverige”. Om flyktingarna säger ja till att komma till Sverige. Då måste de enligt Gomér vara som den första rövaren och då bli välkomnade till Sverige.

Risken finns att vi en dag vaknar till ett Sverige som är islamiserat, då kommer David Nyström verkligen att få anledning att sakna sin barndoms kristenhet.

Jag tror inte att vi kommer vakna till ett Islamiserat Sverige, men däremot till ett mångkulturellt och underbart trevligt Sverige. Där vi har gemenskap och kan äta god mat från olika kulturer, lära oss om härliga seder, danser och sånger. Där vi gemensamt bygger upp ett bra och tolerant samhälle.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail